Ohita
Tuusulan asuntomessuilla 2020 esitellään Skanskan ja IKEA-konsernin BoKlok-koteja

Tiedote -

Tuusulan asuntomessuilla 2020 esitellään Skanskan ja IKEA-konsernin BoKlok-koteja

Messukohde on kaksikerroksisten pienkerrostalojen muodostama suojaisa kortteli, jonka sisäpihalta löytyy vehreä pihapiiri pihasaunoineen. Puutalokortteli tarjoaa tiivistä ja ympäristötehokasta asumista, jossa yhdistyvät kerrostalo- ja pientaloasumisen parhaat puolet.

”BoKlok-kodit sopivat hyvin Rykmentinpuiston messualueelle osaksi monimuotoista ja viihtyisää asuinympäristöä. Korttelipiha luo puitteet yhteisöllisyydelle esimerkiksi viljelypalstoja hyödyntämällä. Yhteisessä monitoimitilassa voi vaikka tehdä etätöitä tai nikkaroida. Pihasauna on sekä ekologinen valinta että valinta kohtuuhintaisemman asumisen puolesta, koska asuinneliöt voidaan pitää napakoina”, kertoo BoKlokin Suomen maajohtaja Kati Valtonen.

As. Oy Tuusulan Tähtipolku -nimiseen yhtiöön rakennetaan omalle tontille 32 BoKlok-kotia osoitteeseen Pikkukarhunkierto 11 ja 13. Tähtipolun kodit ovat yksiöitä, kaksioita, kolmioita ja neljän huoneen perheasuntoja. Rakentaminen käynnistyy syksyllä 2019.

”Tuusulan asuntomessualueelle tulee kesäksi 2020 paljon nähtävää ja koettavaa. Asuntomessualueelle rakentuu eri ikäryhmiä houkutteleva puisto ja alueen liikuntareitit aukeavat heti kotiovelta. Rykmentinpuiston taideohjelma innostaa liikkumaan ja tuo ympäristöön silmäniloa”, kertoo Tuusulan asuntomessujen projektipäällikkö Riikka Uusikulku.

Rykmentinpuiston asuntomessualueen tuntumassa on monipuolisia palveluja kaiken ikäisille. Kaupat, uimahalli, kirjasto, terveyskeskus ja Hyrylän keskustan palvelutarjonta on käden ulottuvilla. Alueelle rakennetaan myös päiväkoti, ja lukion ja taiteen perusopetuksen monitoimitalo Monio.

Rykmentinpuiston alue alkaa kuntakeskus Hyrylästä Tuusulanväylän varresta ja jatkuu aina Keravan rajalle saakka. Messualueen sijainti pääkaupunkiseudun pääliikenneväylien varrella onkin erinomainen.

BoKlok-konseptin ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA 1990-luvun puolivälissä. Konsepti yhdistää hyvät lähipalvelut, kohtuulliset asumiskustannukset ja hyvin mietityt tilaratkaisut. Suomessa BoKlok-konseptiin kuuluu se, että taloyhtiön pihapiirissä on yhteinen pihasauna sekä mahdollisuus pihaviljelyyn. Ensimmäiset BoKlok-kodit rakennettiin Etelä-Ruotsiin vuonna 1997, ja tähän mennessä BoKlok-koteja on rakennettu Pohjoismaissa jo yli 11 000.

Suomessa BoKlok on ottanut hyvin paikkansa pääkaupunkiseudulla, jossa jatkuva tarve kohtuuhintaiselle asumiselle kasvaa. BoKlok-koteja on valmistunut viime vuosina mm. Keravalle, Vantaalle, Espooseen ja Helsinkiin.

Lisätietoja:

BoKlok, maajohtaja Kati Valtonen, puh. 040 7251614, kati.valtonen[at]boklok.fi

Skanska Oy, markkinointi- ja viestintäjohtaja Cristina Rinnetie-Uski, puh. 040 5019816, cristina.rinnetie-uski[at]skanska.fi

Asuntomessut Tuusulassa 2020, projektipäällikkö Riikka Uusikulku
puh. 040 314 3040, riikka.uusikulku[at]tuusula.fi

Aiheet

Kategoriat

Alueet


BoKlok on erilainen asumisen konsepti, jonka ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA. Yhdessä rakennamme fiksuja koteja ihmisille, jotka haluavat asua hyvin omassa kodissaan niin, että rahaa riittää vielä muuhunkin.

Liittyvä sisältö