Ohita
Kiinteistö Oy Keravan Terhikintie 1 -kohteeseen tulee 102 Varman vuokra-asuntoa
Kiinteistö Oy Keravan Terhikintie 1 -kohteeseen tulee 102 Varman vuokra-asuntoa

Tiedote -

BoKlok toteuttaa Varmalle puukerrostaloja Keravan Kurkelaan

BoKlok ja Varma ovat sopineet Kiinteistö Oy Keravan Terhikintie 1 -nimisen puuasuinkerrostalokohteen rakentamisesta Keravan Kurkelaan. Rakentaminen aloitetaan toukokuussa 2021, ja kohde valmistuu elokuussa 2022.

Taloyhtiöön tulee 102 Varman vuokra-asuntoa Keravan keskustan läheisyyteen, osoitteeseen Terhikintie 1. Taloyhtiö koostuu kahdesta rakennuksesta: yhdestä kuusikerroksisesta ja yhdestä nelikerroksisesta puukerrostalosta. Asunnoista suurin osa on yksiöitä ja kaksioita, ja niissä on lasitettu parveke.

Varman kiinteistökehitysjohtajan Sari Raunion mukaan puurakentaminen on tärkeä teema Varman asunto- ja kiinteistösijoittamisessa ja se näkyy myös Keravalle rakennettavassa kerrostalokohteessa.

”Terhikintie täydentää hyvin asuntosalkkuamme niin sijainnillaan kuin ideologiallaankin. Kohteen puurakentaminen tukee erinomaisesti Varman vastuullisuustavoitteiden toteuttamista sekä vastaa muuttuneeseen asiakaskysyntään: suomalaiset arvostavat yhä enemmän ympäristöystävällisesti rakennettuja asuntoja. On hienoa päästä tekemään yhteistyötä Skanskan kanssa ensimmäisessä yhteisessä BoKlok-hankkeessa”, Raunio sanoo.

Varmalle toteutettava Keravan kohde on ensimmäinen täysin sijoittajamarkkinoille toteutettu BoKlokin vuokra-asuntoprojekti Suomessa.

”Odotamme innolla yhteistyötä Varman kanssa. Haluamme tukea kaikessa toiminnassamme YK:n kestävän kehityksen tavoitteita ja viedä kiinteistöalaa kohti hiilineutraaliutta. Meille on tärkeää, että konseptimme vastuulliset ratkaisut tukevat myös Varman tavoitteita ja voimme tarjota BoKlok-koteja myös heidän asiakkailleen”, kertoo BoKlok Suomen maajohtaja Kati Valtonen.

Ympäristötehokkuus, puurakentaminen ja energiatehokkuus ovat BoKlok-konseptin ytimessä. Keravan Terhikintien 1 -kohteen energialuokka on A, autokatoksessa on valmius sähköautojen lataukseen ja käytettävissä ovat hyvät julkisen liikenteen yhteydet – Keravan rautatieasemalle on matkaa alle kilometri. Kohde sijaitsee arkea helpottavia palveluiden lähellä noin kilometrin päässä Keravan keskustasta. Alueella on myös hyvät puitteet ulkoiluun ja liikuntaan. Asukkaiden yhteiskäytössä ovat myös sauna, pesula, kerhohuone ja viihtyisä piha-alue.

”Meille on tärkeää, että voimme tarjota asiakkaillemme kestävän kehityksen mukaisia asuntokohteita. Asiakaslupauksemme on fiksusti suunniteltuja ja ympäristötehokkaita koteja kaikille. Meistä onkin hienoa, että voimme toteuttaa asiakaslupauksen mukaisia asuntoja myös vuokramarkkinoille”, toteaa Valtonen.

Yhteystiedot

BoKlok Suomi, maajohtaja Kati Valtonen, puh. 040 725 1614, kati.valtonen[at]boklok.fi

Varma, Sari Raunio, kiinteistökehitysjohtaja, puh. 050 526 6886, sari.raunio[at]varma.fi

BoKlok on asumisen konsepti, jonka ovat kehittäneet Skanska ja IKEA. BoKlok rakentaa ja kehittää ympäristötehokkaita koteja: konseptissa yhdistyvät hyvä suunnittelu, toiminnallisuus ja kustannustehokkuus. BoKlok rakentaa noin 1 000 asuntoa vuosittain eri markkina-alueillaan, ja se on toteuttanut yli 14 000 kotia Ruotsiin, Norjaan ja Suomeen. Vuonna 2019 se laajentui Isoon-Britanniaan. BoKlokin toiminta kattaa koko arvoketjun tuotekehityksestä projektikehitykseen, tehdasvalmistuksesta rakentamiseen aina myynnistä muutonjälkeiseen asiakaspalveluun asti. BoKlokissa työskentelee noin 450 henkilöä Ruotsissa, Norjassa, Suomessa ja Isossa-Britanniassa.

Skanskan toiminta Suomessa kattaa rakentamispalvelut, asuntojen ja toimitilojen projektikehityksen sekä julkisen sektorin elinkaarihankkeet. Rakentamispalveluihin kuuluvat talonrakentaminen, talotekniikkapalvelut sekä infrarakentaminen. Skanska Oy -konserni työllisti vuoden 2020 lopussa 2 177 henkilöä Suomessa.

Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varma on vastuullinen ja vakavarainen sijoittaja. Yhtiö vastaa yksityisellä sektorilla noin 900 000 henkilön työeläketurvasta. Vuonna 2020 Varman maksutulo oli 4,9 miljardia euroa, ja yhtiö maksoi eläkkeitä 6,0 miljardia euroa. Varman sijoitusten arvo oli maaliskuun 2021 lopussa 52,9 miljardia euroa.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Alueet


BoKlok on erilainen asumisen konsepti, jonka ovat kehittäneet yhteistyössä Skanska ja IKEA. Yhdessä rakennamme fiksuja ja ympäristötehokkaita koteja ihmisille, jotka haluavat asua hyvin omassa kodissaan niin, että rahaa riittää vielä muuhunkin.

Yhteyshenkilöt

Kati Valtonen

Kati Valtonen

Maajohtaja BoKlok Suomi +358407251614

Liittyvä sisältö