Ohita
Tutustu asukkaisiin: Puukerrostalosta löytyi unelmien koti

Uutinen -

Tutustu asukkaisiin: Puukerrostalosta löytyi unelmien koti

Petra Sevinc etsi pitkään asuntoa ja lopulta muunneltava kolmio Vantaan Voltissa täytti kaikki toiveet. Petra uskoo, että nykyinen asunto muuntuu hänen ja 6-vuotiaan tyttären elämän mukana pitkälle tulevaisuuteen. Kaikki tarvittava on lähellä, ja tilaa on niin sukulaisille kuin ystävillekin.

Etsintä päättyi siihen paikkaan, kun Petra ensimmäisen kerran astui Vantaan Koivuhaassa sijaitsevaan BoKlokin viisikerroksisen puukerrostalon 76,5-neliöiseen huoneistoon.

”Tein saman tien päätöksen. Tilat ovat avarat ja valoisat sekä helposti muunneltavissa. Ruokailuhuoneesta voi tarvittaessa tehdä neljännen huoneen, jolloin asunto kestää myös elämänmuutokset. Eikä missään tuntunut epämiellyttävää hajua”, Petra muistelee päätöksen perusteluita.

Petralle on kehittynyt vainukoiran hajuaisti, sillä hän ja hänen Pinja-tyttärensä ovat pari vuotta aiemmin altistuneet homeelle. Siitä seurannut astma teki uuden kodin löytämisestä haastavaa. Herkistyminen ei rajoittunut sisäilmaongelmiin, vaan vaivasi myös uusissa asunnoissa, jos tuoreiden rakennusmateriaalien pinnoista haihtui voimakkaita hajuja.

”Olimme tyttären kanssa joutuneet muuttamaan kuusi kertaa kahdessa vuodessa, joten minulle oli tärkeää, että tässä kodissa voitaisiin asua niin pitkään kuin mahdollista.”

Petralle oli myös tärkeää, että BoKlok on vakaa toimija, joka huolehtii vastuistaan. Myös asiakaspalvelun laatu viehätti. BoKlokin asiakasvastaavan vinkit helpottivat jopa sisustamista ja muuttoa.

”Ystävällisen alan ammattilaisen avulla kaikki sujui niin kuin pitääkin. Pidin myös siitä, että hän ymmärsi tarpeeni ja osasi niitä kysyä”, Petra toteaa tyytyväisenä.

Kaikki lähellä, kaikki terveenä

Koti merkitsee Petralle kaikkea tärkeää: turvallisuutta, lepoa ja läheisten kohtaamisia. Se on paikka, jossa voi vapaasti hengittää. Paikka, jonne voi koota sukulaiset ja ystävät viettämään yhteistä joulua tai uutta vuotta, kuten Petra usein tekeekin.

Uuden kodin sijainti on yksinkertaisesti täydellinen. Kaikki tarvittava – työpaikka, lapsen tarha ja tuleva koulu, julkinen liikenne, ulkoilumahdollisuudet, vanhemmat ja sisarukset – on lähellä. Silti asuinalue on rauhallinen myös päivällä, mitä kolmivuorotyötä tehnyt Petra osaa arvostaa.

”Asuin 35-vuotiaaksi asti Helsingissä, kunnes lapsi ilmoitti tulostaan ja muutimme Vantaalle. Jälkikäteen olen ajatellut, että hometalo, avioero ja muutot piti kokea siksi, että kodiksi löytyi juuri tämä asunto.”

Aluksi asunnon hankintaa ohjasikin lähes yksinomaan terveys, mutta nyt reilun vuoden asuttuaan Petra on ihastellut myös nykyisen asunnon muita ulottuvuuksia, kuten omaa tonttia ja ekologisuutta. Voltti on BoKlokin ensimmäinen yli 2-kerroksinen puutalo Suomessa. Paikasta toiseen pyörällä tyttärineen kulkeva Petra arvostaa sitä, että puukerrostalon hiilijalanjälki on pienempi kuin vastaavan muusta rakennusmateriaalista valmistetun kerrostalon.

Hyvin suunnitellut tilat kestänevät jopa uusperhekuviot, jos rakkaus osuu kohdalle.

”Tässä on meille koti pitkälle tulevaisuuteen. Sitä paitsi se on tosi nätti, koko alueen kaunein talo!

Linkit

Kategoriat

Liittyvä sisältö