Ohita
Tutustu asukkaisiin: Mummin uusi koti

Uutinen -

Tutustu asukkaisiin: Mummin uusi koti

Tarja Sinkkonen asuu Helsingin ensimmäisessä BoKlok-yhtiössä, As. Oy Helsingin Peikonpuistossa. Aiemmin hän asui kaksiossa Järvenpäässä, mutta kun lapsenlapsia alkoi syntyä, kotiin piti saada yksi huone lisää lasten leikkejä ja yöpymistä varten. Tie Peikonpuistoon alkoi uutiskirjeestä, jossa kerrottiin, että fiksusta tilankäytöstään tunnettu BoKlok-konsepti rantautuu Suomeen. Kiinnostus syttyi heti.

"Hyvät neliöt merkitsevät minulle enemmän kuin valtava tila, ylimääräiset käytävät ja sen sellaiset. Eikä minulla ollut tarvetta esimerkiksi omalle saunalle."

Kun sähköpostilaatikkoon sitten tupsahti uutiskirje, jossa kerrottiin Helsinkiin rakennettavasta BoKlok-kohteesta, Sinkkonen suuntasi arvontatilaisuuteen, jossa asuntojen jonotuspaikat arvottiin kiinnostuneiden kesken. Arpaonni toi numeron kaukana kärjestä. Sinkkonen ehti jo unohtaa koko asian ja sopia menevänsä allekirjoittamaan sopimuksen asumisoikeusasunnosta, kunnes BoKlokin asuntomyyjä Merja Långvik soitti ja kertoi, että toivottu koti Peikonpuistossa olisi saatavilla.

"Soitin sitten tunnin kuluttua takaisin Merjalle ja sanoin, että kyllä se on mun koti." Sinkkonen on tyytyväinen ostoprosessin joustavuuteen ja hyvään organisointiin.

"Merja piti minusta hyvää huolta koko ajan. Taloyhtiön omassa Facebook-ryhmässä informaatiota tuli niin paljon, ettei minulle jäänyt mitään kysyttävääkään", Sinkkonen nauraa. "Jopa varainsiirtoverolapun täyttämisessä sai apua!"

Tilaa perhejoululle

BoKlok-kodissa vetosi nimenomaan tilankäyttö. Neliöitä on alle 60, mutta tehokkaan suunnittelun ansiosta koti tuntuu suuremmalta ja tila muuntuu moneen. Sinkkonen odottaa jo joulua, jolloin lapset perheineen tulevat hänen luokseen.

"Tänne mahtuu joulukuusi ja pitkä ruokapöytä keittiön ja olohuoneen alueelle. Tämä tila antaa mahdollisuuden ihan mihin vaan! Uunikin on niin suuri, että sinne mahtuu kahdeksan hengen ruuat."

Aarreaitta pakastimessa

Lapsenlapset asuvat nyt reilun kolmen kilometrin päässä. Työmatka on seitsemän kilometriä ja palvelutkin löytyvät läheltä, esimerkiksi kauppakeskus Jumboon on kolme kilometriä. Ihan kodin läheltä löytyvät myös upeat ulkoilumaastot ja turvalliset kulkureitit.

"Aiemmin olen muuttanut aika tiuhaan tahtiin, mutta kyllä minulla on nyt ajatus, että tämä on pitkäikäinen koti."

Aiheet

Kategoriat

Liittyvä sisältö