Ohita
Tutustu asukkaisiin: Kotirakkautta ensisilmäyksellä

Uutinen -

Tutustu asukkaisiin: Kotirakkautta ensisilmäyksellä

Satu-Marika Tanskanen löysi BoKlok-kohteesta Vantaan Hämeenkylästä uuden kodin, jossa toteutuvat kaikki toiveet ja tarpeet. Asunnon ostopäätös syntyi nopeasti, eikä myyntipuheita tarvittu.

“Olen tullut kotiin.” Siltä Satu-Marika Tanskasesta tuntui, kun hän lokakuun lopulla astui sisään BoKlok-esittelyhuoneistoon. Etsiminen oli päättynyt. Vahva tunne kertoi Tanskaselle, että tässä se nyt on, uusi koti.

Satu-Marikan elämässä tapahtui suuria muutoksia viime vuoden lopulla, ja edessä oli uuden kodin etsiminen. Kodille oli muutama tärkeä kriteeri. Tärkein oli, että pian 9-vuotiaan pojan koulun pitäisi säilyä samana, eli kovin kauas vanhasta Askiston kodista ei voisi muuttaa. Lisäksi toiveissa olivat kohtuulliset elinkustannukset, kompakti pohjaratkaisu ja neutraali väritys sisämateriaaleissa.

"Maalaistyttö kun olen, toivon myös kovasti että kodissa olisi oma pieni piha ja autopaikkakin olisi tarpeen, Tanskanen kertoo. Tanskasen poika asuu hänen kanssaan joka toinen viikko. Täysi-ikäistynyt tytär vierailee äidin luona aina kun koululta ja töiltään ehtii. Kotona pitäisi siis olla tilaa 1–3 ihmiselle ajankohdasta riippuen – mutta asunto saisi olla pienikin, kunhan se olisi pohjaratkaisultaan toimiva."

Ei tarvetta myyntipuheille

Aluksi Satu-Marika katseli alueelta vuokra-asuntoja, mutta sopivan kokoiset olivat liian kalliita. Vanhemmissa omistusasunnoissa taas oli suuret yhtiövastikkeet tai tiedossa isoja remontteja, jotka entisestään nostaisivat vastikkeita. Uudiskohteissakin yhtiövastikkeet ja tonttivuokraosuudet olivat kovia, vaikka neliöhinta olisikin ollut hieman alhaisempi.

Asuntoja netistä etsiessään hän päätyi BoKlokin nettisivuille. BoKlokin vakioitujen puutaloasuntojen konsepti vaikutti kaikin puolin toiveiden mukaiselta: BoKlok-kodit ovat edullisia, pohjaratkaisuiltaan tehokkaita ja sisustusmateriaaleiltaan neutraaleja – ja kävi ilmi, että yksi BoKlok-kohde on rakenteilla Hämeenkylään, vain parin kilometrin päähän vanhasta kodista. As. Oy Vantaan Vaahterakumpu kuulostikin sympaattiselta kohteelta.

Tanskanen ei aikaillut vaan hyppäsi jo viikon kuluttua BoKlokin asuntomyyjän auton kyytiin kohti Keravan BoKlok-kohdetta ja kalustettua esittelyasuntoa. Koska BoKlok-konsepti perustuu vakioiduille ratkaisuille, Keravan asunnot ovat samanlaisia kuin Vaahterakumpuun rakennettavat.

"Tunsin, että olen tullut kotiin. Esittelyssä kaikki osui nappiin. Pääsin katsomaan sekä sisustettua että tyhjää asuntoa, ja tyhjäkin näytti yllättävän tilavalta. Eipä siinä myyntipuheita enää tarvittu. Ostopäätös oli tehty sillä seisomalla, Tanskanen muistelee."

Maalaistytön unelman kruunasi oma piha

Vaahterakummussa on vielä vapaana kolmen ja neljänkin huoneen koteja, mutta Tanskanen päätyi 44,5 neliön kaksioon. Kodin koko on herättänyt ihmetystä.

"Moni on kysynyt, miten voin muuttaa näin pieneen kotiin. Tein lopullisen päätöksen pitkän ajan tarpeiden perusteella. Kaksio riittää meille nyt, eikä myöskään ole liian iso minulle yksin. Myös kaksi aikuista mahtuu hyvin, jos tarve on", Tanskanen pohtii.

Koti tuntuu Tanskasesta neliöitään suuremmalta, sillä jokainen neliö on fiksusti mietitty eikä hukkatilaa ole. Esimerkiksi makuuhuoneessa ei ole turhaa kaappiriviä vaikeuttamassa huoneen sisustamista, vaan asunnosta löytyy tilava vaatehuone. "Tykkään myös siitä, että keittiöön voi kääntyä suoraan ulko-ovelta, eikä tarvitse kiertää ruokakassien kanssa olohuoneen kautta."

BoKlok-kotien edullisuuteen vaikuttaa moni asia. Rakennusaika on lyhyempi samanaikaisten työvaiheiden ansiosta. Vaahterakummunkin kotien runkoja valmistettiin talotehtaalla samalla kun työmaalla tehtiin perustuksia. Myös tehokas tilankäyttö ja fiksut materiaalivalinnat pitävät hinnan edullisena.

"Olen saunaihminen, mutta miksi maksaisin saunasta erikseen ja käyttäisi siihen kodin neliöitä? Taloyhtiön sauna riittää minulle. Muita uudessa kodissa ilahduttavia asioita ovat hyvät lähipalvelut ja helpot kulkuyhteydet. Kaksio on myös helppo vuokrata eteenpäin, jos elämä joskus vie asumaan muualle."

"Ja se pieni oma piha kruunaa maalaistytön unelman. Asunnon ostopäätös ei ikinä ole syntynyt näin helposti!"

Sisustussuunnitelma valmiina koristetyynyjä myöten

Innokkaana sisustajana Tanskanen tietää, miten haluaa sisustaa tulevan kotinsa. Asunto oli ilahduttavasti heti oman näköinen ja helposti oman tarpeen mukaan muokattavissa.

Sisustusideoita Tanskanen etsii esimerkiksi Instagramista. Sinne hän perusti myös tulevalle kodille omistetun tilin, jossa seurataan matkaa uuteen kotiin vaihe vaiheelta. Rakennusvaiheessa tilille päätyy kuvia esimerkiksi rakennustyömaalta, kodin valmistuttua tili jatkaa sisustusaiheisena. Tanskasen uusi koti fiksusti suunnitellussa ja kohtuuhintaisessa kohteessa on alkanut kiinnostaa monia.

"Tutut ovat kyselleet Instagramin yksityisviesteillä, että mikä tämä BoKlok oikein on." Tanskanen odottaa muuttoa jo kovasti – niin kovasti, että on jo suunnitellut tulevan kodin sisustuksen hyvin tarkkaan.

"Tykkään Marimekon kuoseista, mustavalkoisesta ja harmaasta, hieman keltaista saa olla tehostevärinä. Jokaiselle kipolle on mietittynä valmiiksi paikka ja olen ommellut olohuoneen koristetyynyjen päällisetkin valmiiksi! Tanskanen nauraa. Odottavan aika ei tässä tapauksessa onneksi ole pitkä: Vaahterakummun uuteen kotiin pääsee muuttamaan jo syksyllä 2019."

Aiheet

Kategoriat