Ohita
Kotipihan viljelylaatikossa on kasvatettu niin herneitä kuin yrttejäkin.
Kotipihan viljelylaatikossa on kasvatettu niin herneitä kuin yrttejäkin.

Uutinen -

Tutustu asukkaisiin: “Kotipihassa on ihana seurata kukkien kasvua ja korjata satoa”

Kun Tarja Sinkkonen valitsi uutta kotiaan, oli toiveena sijainti lähellä lapsenlapsia. Onni potkaisi, kun uusi BoKlok-koti löytyi hyvältä paikalta ja tilaakin oli juuri sopivasti muuttavan mummin mieleen.

"Eniten valinnassa painoivat sijainti ja fiksut neliöt. Se oli sitten vaan plussaa, kun uusi naapurusto osoittautui poikkeuksellisen viehättäväksi puutaloalueeksi."

Aiemmin kaksiossa asustellut Tarja valitsi tällä kertaa kodikseen kolmen huoneen asunnon. Näin yksi huone jäisi vapaaksi yövieraille, harrastuksille ja työskentelylle. Nyt Tarjalla onkin usein mahdollisuus tehdä töitä kotoa käsin. Etätyöskentely säästää luontoa, kun autolla ei tarvitse matkustaa joka päivä edestakaisin.

Tilaratkaisu, joka todella hurmasi Tarjan, oli kuitenkin asukkaiden yhteinen pihasauna. Tarjan mukaan oma vuoro pihasaunassa on viikon odotetuin ohjelmanumero, eikä tämä mummi kyllästy saunomiseen sitten millään.

"Tykkään saunoa ja halusin ehdottomasti siihen mahdollisuuden, mutta en halunnut saunaa kotiin viemään tilaa muulta elämältä. Siksi tuo pihasauna on minulle aivan mahtava!"

Ekologisuus on luonnollinen osa Tarjan arkea ja ympäristöystävällisyys ohjaa varsinkin ruokaostosten tekemistä. Kauppakassista löytyy yhä enemmän luomua, kasviksia ja kotimaisia tuotteita. Paras lähiruoka tulee kuitenkin omasta pihasta, sen tämä mummi tietää: kotipihan viljelylaatikossa on kasvatettu niin herneitä, tomaatteja kuin yrttejäkin. Ja hoituu kasvimaan kastelukin tässä pihassa ekommin – Tarja nimittäin kerää räystäskourusta valuvan sadeveden ämpäriin ja säästää näin luontoa sekä lompakkoaan.

Mutta ei Tarja ole suinkaan ainoa viherpeukalo tällä pihamaalla – taloyhtiössä on innostuttu kaupunkiviljelystä niin, että viljelylaatikoille on ollut välillä tunkuakin. Ja ihmekös tuo, kun kotipihassa kasvatettu ruoka on ekoteko ja maistuukin herkullisemmalta.

"Kyllä oman pihan ruohosipuli vaan on parempaa, siinä on kunnolla purutuntumaa ja makua!"

Aiheet

Kategoriat

Alueet

Liittyvä sisältö