Ohita
Merja Pulkkinen etsi sopivaa kotia parisen vuotta. Vantaan Ilolassa vihdoin kaikki loksahti kohdalleen: kaunis kolmio, iso terassi ja oma piha.
Merja Pulkkinen etsi sopivaa kotia parisen vuotta. Vantaan Ilolassa vihdoin kaikki loksahti kohdalleen: kaunis kolmio, iso terassi ja oma piha.

Uutinen -

Tutustu asukkaisiin: Kaikki asumisen haaveet toteutuivat Ilolassa

Merja Pulkkinen etsi sopivaa kotia parisen vuotta. Vantaan Ilolassa vihdoin kaikki loksahti kohdalleen: kaunis kolmio, iso terassi ja oma piha. Pienillä muutoksilla koti saatiin muokattua niin, että pyörätuolilla on helppo kulkea. Kun asumiskustannukset vielä laskivat edelliseen kotiin verrattuna, Merja nauttii suuresti uudesta kodistaan.

Ilolan BoKlok-talojen pihapiiri näyttää kodikkaalta kylänraitilta. Kaksikerroksiset puutalot ovat värikkäitä ja pihoilla näkyy elämisen merkkejä: leluja, grillejä, istuinryhmiä. Talojen keskelle on istutettu omenapuita ja pensaita. Yhteisellä kasvimaalla yrtit ja kasvikset nostavat terhakkaasti päätään viljelylaatikoista.

Merja etsi pitkään uutta kotia. – Kävin katsomassa kymmeniä eri asuntoja, mutta mitoitus oli aina pielessä. Olin jo lähes epätoivoinen. Ensi vierailu juuri valmistuneeseen Ilolaan ja tulevaan kotiin osui joulun tienoille: - Pihalla oli koristeltu kuusi ja yhteissauna oli lämpimänä. Tunnelma oli aivan mahtava.

Muutoksia hallituksen ja isännöitsijän luvalla

Merjan valoisassa kodissa on olohuone, makuuhuone, työhuone, keittiö ja terassi. - Asunnossa selvittiin aika vähillä muutostöillä. Ulko-ovelle laitettiin ramppi ja kylpyhuoneen lavuaari vaihdettiin pienemmäksi, jotta pyörätuolilla mahtuu paremmin kääntymään. Eteisen ja keittiön välistä oviaukkoa suurennettiin. Keittiössä kalusteuuni siirrettiin ylemmäs ja alakaappeja poistettiin, jotta pääsen pyörätuolilla tason äärelle työskentelemään. Tiskialtaan alle jätettiin tilaa, jotta tiskaus onnistuu kätevästi. Kun vielä sijoitettiin sopivaan kohtaan pari uutta IKEAn hyllyä, on keittiössä kaikki kätteni ulottuvilla, Merja kertoo. Sähkömiestäkin tarvittiin, kun muutama pistorasia asunnossa nostettiin ylemmäs.

Tomaatit omalta terassilta

Merja on todellinen viherpeukalo ja se kyllä näkyy isolla terassilla. Punaiset syklaamit hehkuvat upeasti, yhdessä ruukussa kasvaa iso tuija ja toisessa pulleat tomaatit alkavat punertua. Onpa Merjalla vielä talon yhteisellä kasvimaalla oma viljelylaatikkokin, jossa kasvaa lisää salaattia ja yrttejä.

- Terassilla vietän paljon aikaani, luen ja hoidan kukkia. Hankin tänne heti kalusteet, grillin ja lämmittimen ja näin kesällä istun täällä vieraitteni kanssa, Merja kertoo kotinsa lempipaikasta.

Naapuritaloissa terassille johtaa rappuset, mutta Merjalle terassia kohotettiin niin, että sinne on suora kulku olohuoneesta. - Haaveissani oli myös oma pieni piha ja täällä sen sain. Ystäväni istutti minulle luumu- ja kirsikkapuita ja odotan vain, että muutaman vuoden päästä saan nauttia omista hedelmistä, Merja kertoo innoissaan.

Pihasauna bonuksena

Suurena ilonaiheena Merja pitää talon yhteistä pihasaunaa. – Minulla on sunnuntaina saunavuoro ja tyttäreni ja hänen lapsensa tulevat usein kylpemään kanssani. Saunaan johti valmiiksi ramppi, joten pääsen sinne kätevästi.

Vaikka koti on kaunis, Merja liikkuu ja harrastaa aktiivisesti. Merja käy ahkerasti uimassa ja olohuoneen seinällä on itse huovutettu taulu. Koivukylän Citymarketiin on kaunis pyörätie metsän halki, joten kauppareissulla saa nauttia alati vaihtelevasta luonnosta. - Täällä Ilolassa olen elämääni tyytyväinen, Merja nauraa onnellisena kodissaan.

Aiheet

Kategoriat

Liittyvä sisältö