Ohita
Kaksio Tuusulan Tähtipolussa toteutti Mari Toivosen puutalohaaveen.
Kaksio Tuusulan Tähtipolussa toteutti Mari Toivosen puutalohaaveen.

Uutinen -

Tutustu asukkaisiin: Helppoa asumista lähellä luontoa

Kaksio Tuusulan Tähtipolussa toteutti Mari Toivosen puutalohaaveen. Lähimetsästä nauttivat niin koirat kuin niiden emäntäkin. Ekologiset ratkaisut ja alueen monipuoliset palvelut miellyttävät entistä kaupunkiasujaa.

Mari Toivonen asui viimeiset kaksikymmentä vuotta Kehä kolmosen sisäpuolella, mutta nyt hän kaipasi rauhaa ja tilaa kolmelle koiralleen. Mari myi asuntonsa ja etsi Espoon vuokra-asunnosta uutta kotia. Sopiva hirsitalo keskeltä metsää löytyi, mutta kulut alkoivat arveluttaa.

– Hirsitalon kunnostus ja pihanhoito vie rahaa. Lumitöihin olisin tarvinnut traktorin, joten päätin katsella vielä jotain muuta, Mari naurahtaa.

BoKlok-asunnosta hän haaveili jo 15 vuotta sitten. Järkevä pohjaratkaisu ilman hukkaneliöitä kiinnosti, vaikkei siihen vielä opiskelijana ollut varaa. Viehätys oli tallella, kun Mari sattumalta päätyi ensin BoKlokin verkkosivuille ja sitten esittelyyn.

– Puutalot henkivät lämpöä, ovat värikkäitä, söpön näköisiä ja hyvin suunniteltuja. Silloin tajusin millaisessa kylmässä, harmaassa ja kaikuvassa betonikuutiossa olin asunut, kaksikerroksiseen puukerrostaloon muuttanut Mari toteaa.

Puustellinmetsän asukaspuistosta ja lähimetsästä avautuvat mahtavat ulkoilumaastot koirien kanssa liikkumiseen. Kaksion oma sisäänkäyntikin helpottaa arkea.

– Hämmästyin, miten iloiseksi oikea metsä tekee. Siinä on ihan erilainen fiilis kuin kaupunkimetsikössä. Luonto on tosi lähellä, marjastuksesta haaveileva Mari kertoo.

Joustava rahoitus jättää rahaa elämiseen

Itse asunnon lisäksi BoKlokin rahoitusratkaisut miellyttävät, sillä Mari halusi pienentää asumiskustannuksia. Hän koki vuokra-asumisen kalliiksi.

– Aiemmin maksoin myös isot erät asuntolainaa. Nyt ajattelen, että myös elämiseen on hyvä jäädä rahaa.

Mari arvosti myös BoKlokin tunnettuutta ja luotettavuutta rakennuttajana. Ikean laadukkaat ja kätevät kaluste- ja säilytysratkaisut taas ovat saaneet kehuja myös Marin ystäviltä.

Helppoa asumista luonnon ja palveluiden lähellä

Mari on tehnyt paljon etätöitä, vaikka bussilla pääseekin helposti Keravan asemalle ja sieltä töihin Helsinkiin. Koirien vuoksi Marilla on kuitenkin auto. Lämmityspaikka sisältyy asunnon hintaan, ja auton voi ajaa oven eteen lastattavaksi. Tarvittaessa myös kaasu- tai sähköauton saa tankattua alueella.

– Olen viihtynyt tosi hyvin. Palvelut ovat lähellä. Hyrylästä ja Keravalta löytyvät isot marketit ja erikoisliikkeet muun muassa lemmikeille sekä sisustamiseen. Sadan metrin päässä on moderni itsepalvelumyymälä ja Postin Omaposti.

Kierrätyksestä on nyt tullut osa Marin arkea, koska kaikki tarvittava löytyy pihapiiristä. Yhtiössä on myös yhteinen viljelypalsta, etätyötila ja pihasauna. Marin mukaan entinen huoneistosauna veikin vain neliöitä, kun pieni sauna ei innostanut löylyihin.

Marista BoKlokin puutaloasunto sopii kaikille, jotka arvostavat luonnonläheisyyttä, väljyyttä ja asumisen huolettomuutta. Kaksion 44 neliötä tuntuvat aiempaa, samankokoista asuntoa isommalta.

– Tulee pieniä onnellisuuden tunteita, kun huomaa että pystyy kokkaamaan kunnolla. Kaikki ratkaisut on hyvin suunniteltu.


Aiheet

Kategoriat

Liittyvä sisältö