Ohita
"Tila tuntuu paljon suuremmalta ja neliömäärästään huolimatta koti on hyvin avara. Tämä koti on minulle ihan täydellinen. "
"Tila tuntuu paljon suuremmalta ja neliömäärästään huolimatta koti on hyvin avara. Tämä koti on minulle ihan täydellinen. "

Uutinen -

Tutustu asukkaisiin: "En haluaisi asua missään muualla"

Vuoden 2017 lopussa Sami Kujanpää sai avaimet ensiasuntoonsa ja vietti ikimuistoisen joulun ensimmäisessä omassa kodissa. Keravan Sepänpihan puutalo viehätti heti ensinäkemältä ja rakkaus on säilynyt tuosta kohtaamisesta aina tähän päivään.

"Kun saavun kotipihaan, kyllä siinä silmä lepää. Täällä on ihan erilainen tunnelma. Piha erottuu muusta alueesta persoonallisuudellaan ja luontokin on lähellä."

Ekologisuus vaikutti ensiasunnon valintaan suuresti. Siksi kodiksi valikoitui uudiskohde. Energiapihit kodinkoneet, toimiva talotekniikka ja kattavat kierrätysmahdollisuudet painoivat päätöksessä paljon. Uudessa asunnossa houkutteli myös huoleton elämä. 

"Täällä on kaikki laitettu viimeisen päälle. Remonttejakaan ei tule vielä pitkään aikaan!" Tärkeintä Samille oli kuitenkin 45-neliöisen kodin kompakti suunnittelu.

"Tila tuntuu paljon suuremmalta ja neliömäärästään huolimatta koti on hyvin avara. Vielä on jopa vapaata tilaa jäljellä. Tämä koti on minulle ihan täydellinen."

Samin elämänarvot ovat viime vuosina muuttuneet luontoystävällisempään suuntaan. Kotiin tulee ostettua enemmän luomua ja kasvisruokaa. Jätteet lajitellaan tarkkaan ja turhaan ei roskata: muun muassa muovipussit on vaihdettu kestorasioihin. Myös vedenkulutukseen nuori mies kiinnittää entistä enemmän huomiota.

Sami noudattaa elämässään yksinkertaista, mutta toimivaa periaatetta: hän tekee joka päivä vähintään yhden ekoteon. Pienet hyveet on helppo ottaa osaksi arkea ja ajan myötä niitä tekee ihan huomaamattaan – yksi hyvä teko poikii uusia. Sami kehottaa kaikkia pohtimaan kulutuskäyttäytymistään tulevien sukupolvien näkökulmasta.

"Eläkää niin, että voisitte hyvillä mielin kertoa siitä lapsenlapsillenne!"

Aiheet

Kategoriat

Liittyvä sisältö