Ohita
Näin BoKlok huolehtii maapallosta - #InvestInThePlanet

Uutinen -

Näin BoKlok huolehtii maapallosta - #InvestInThePlanet

Tänään vietetään Earth Daytä, jonka teemana on #InvestInThePlanet (suom. Sijoita planeettaamme). Päivän aikana eri puolella maapalloa pohditaan ympäristönäkökulmia.

Rakentaminen aiheuttaa 40 prosenttia maailman hiilidioksidipäästöistä. BoKlokissa uskotaan, että koko rakennusalan on muututtava, jos se haluaa vaikuttaa trendiin. Rakentamisessa pitää löytyä vastuullisempia ja innovatiivisempia lähestymistapoja ja käyttää vähähiilidioksidisia materiaaleja, joista syntyy pienempi hiilijalanjälki.

- Olemme sitoutuneet siihen, että BoKlok on ilmastoneutraali vuoteen 2030 mennessä koko arvoketjunsa laajuudelta. Tämä kattaa metsät, joista haemme puut, joista rakennamme kotimme. Tämän lisäksi haluamme, että kodeissamme asuvat ihmiset voivat elää kestävän kehityksen mukaisesti, sanoo Jenny Adholm, BoKlokin Head of Sustainability.

Yksi esimerkki BoKlokin toiminnan muuttamisesta yhä vastuullisemmaksi on organisaation kehittämä projekti BoKlok Grönhult Malmössä. Käytännössä kyseessä on yksi BoKlok-kohde muiden joukossa, mutta se sisältää useita jännittäviä innovatiivisia ratkaisuja, joita testataan ja arvioidaan käytännössä. Grönhultia voisikin kuvailla oikean projektin kokoiseksi kestävän kehityksen mukaisen elämän testilaboratorioksi.

BoKlok testaa Grönhultissa eri aurinkoenergia-, tuulivoima- ja kiinteistöakkujärjestelmiä. Tavoitteena on tehdä projektista sähköntuotannon suhteen mahdollisimman omavarainen. Lisäksi tavoitteena on vähentää huomattavasti vedenkulutusta (60–80 prosenttia) käyttämällä älykästä teknologiaa ilman, että tällä on vaikutusta asukkaiden elämään.

Kaikki BoKlok Grönhultista opittu jalkautetaan muihin BoKlok-koteihin. Näin voimme toteuttaa brändilupauksemme “koteja mahdollisimman monelle – vastuullisesti”.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Alueet

Liittyvä sisältö