Ohita
"Kun sanon jollekin, että laita suojalasit päähän, se tarkoittaa myös sitä, että välitän kyseisestä ihmisestä. Haluan, että jokainen työmaallamme työskentelevä pääsee terveenä kotiin."
"Kun sanon jollekin, että laita suojalasit päähän, se tarkoittaa myös sitä, että välitän kyseisestä ihmisestä. Haluan, että jokainen työmaallamme työskentelevä pääsee terveenä kotiin."

Uutinen -

Luotettava monitaituri haluaa kaikki terveinä kotiin

Pyhtääläisen tuotantoinsinööri Janita Ojalan työpäivät vierähtävät vauhdikkaasti BoKlokin pääkaupunkiseudun eri työmailla. Monipuolisten työmaatehtävien lisäksi Janita kehittää yksikön työturvallisuus-, hyvinvointi- ja ympäristöasioita yhdessä tuotantopäällikön ja muun tiimin kanssa.

"Parasta omassa työssäni on vaihtelevat työtehtävät. Osaltaan tähän vaikuttaa, että en ole aina samalla työmaalla. Nyt keväällä työpisteeni on vaihdellut kahden työmaan välillä”, BoKlokin tuotantoinsinööri Janita Ojala kertoo.

Janitan päivittäisiin tehtäviin kuuluu muun muassa työmaiden dokumentointia, laskujen tarkastusta, luovutusmateriaalien työstämistä ja TR-mittauksia. Lisäksi Janitan tehtävänä on kehittää työturvallisuus-, hyvinvointi- ja ympäristöasioita yhdessä tuotantopäällikön ja muun tiimin kanssa.

Perehdyttäminen on tärkeä osa turvallisuuskulttuurin rakentamista. Janita onkin saanut tästä runsaasti kiitosta omilta tiimikavereiltaan, jotka kuvaavat häntä luotettavaksi, avuliaaksi, hyväksi opettajaksi ja helposti lähestyttäväksi monitaituriksi. Janitan kädenjälki näkyy konkreettisesti muun muassa siinä, että hän on toteuttanut BoKlokille ensimmäisen verkkoympäristössä olevan työmaaperehdytyksen.

”Työturvallisuusasiat ovat lähellä sydäntäni paitsi henkilökohtaisesti, mutta ylipäätänsä siksi, koska aihe on tärkeää koko alalla. Kun sanon jollekin, että laita suojalasit päähän, se tarkoittaa myös sitä, että välitän kyseisestä ihmisestä. Haluan, että jokainen työmaallamme työskentelevä pääsee terveenä kotiin. On hienoa tietää tekevänsä työtä, jolla on oikeasti merkitystä”, Janita sanoo.

Puurakentaminen on kiehtonut pienestä pitäen

Janitan aivan lähiperheessä ei ole rakennusalan osaajia. ”Pappa teki paljon puutöitä, joita seurasin pienenä vierestä, mutta en oikeastaan tiedä, missä vaiheessa kiinnostuin itse rakennusalasta. Olen pienestä pitäen tykännyt rakentaa puusta ja koulussakin valitsin puukäsityöt. Peruskoulun jälkeen menin ammattikoulun talonrakennuslinjalle. Samalla suoritin lukion ja tein kolmoistutkinnon. Tämän jälkeen hain ammattikorkeakouluun lukemaan rakennustekniikkaa”, Janita kertoo.

Janitan työura BoKlokin emoyhtiössä Skanskassa alkoi Oppiva-harjoitteluohjelman kautta keväällä 2016. ”Hain ohjelmaan ammattikorkeakoulun ensimmäisen vuoden jälkeen. Ensimmäisenä kesänä olin haalariharjoittelijana Lappeenrannassa päiväkotityömaalla. Seuraavan kesän olinkin jo työnjohtoharjoittelijana kerrostalotyömaalla. Valmistuttuani sain vakituisen työpaikan”, Janita muistelee. Hän työskenteli pari vuotta Kymenlaakson keskussairaalan laajennushankkeella ennen kuin haki BoKlokille tuotantoinsinööriksi. BoKlok-tiimissä hän on viihtynyt vuodesta 2020. ”Puurakentaminen on myös opiskelujen aikana alkanut kiinnostaa vastuullisuuden näkökulmasta. Tämä olikin yksi syy, miksi hain nykyiseen tehtävääni.”

Vauhdikkaiden työpäivien vastapainoksi Janita viettää mahdollisimman paljon aikaa perheensä ja avopuolisonsa kanssa. ”Näemme vanhempieni ja siskoni kanssa lähes viikoittain. Varsinkin siskoni lapset ovat minulle tärkeitä. Avopuolison kanssa ulkoilemme yhdessä luonnossa ja käymme kuntosalilla. Oikeastaan teemme kaikkea yhdessä.”

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Liittyvä sisältö