Ohita
Somevaikuttajat Elsa Heiko ja Ami Värtö ilahtuivat BoKlok-kodin näppärästä tilasuunnittelusta. "Tykkäsin siitä ajatuksesta, että ei ole asuntokohtaista saunaa. Täällä Tähtipolussa on tosi kiva yhteinen pihasauna”, kehuu Ami.
Somevaikuttajat Elsa Heiko ja Ami Värtö ilahtuivat BoKlok-kodin näppärästä tilasuunnittelusta. "Tykkäsin siitä ajatuksesta, että ei ole asuntokohtaista saunaa. Täällä Tähtipolussa on tosi kiva yhteinen pihasauna”, kehuu Ami.

Uutinen -

Kotiloma BoKlokissa vaikutti: ”Tilaa yhdessäololle ja omalle rauhalle”

Somevaikuttajat Ami Värtö ja Elsa Heiko asuivat perheineen vuoroviikoin kolmen huoneen BoKlok-kodissa Tuusulan Rykmentinpuistossa. Vaikuttajien mieleen olivat erityisesti BoKlok-kodin valoisuus, tehokkaat asuinneliöt sekä asukkaalle helpoksi tehdyt energiatehokkaat ratkaisut. Molemmat viehättyivät myös kylämäiseen asuinalueeseen lähellä Puustellinmetsän asukaspuistoa ja Tuusulan kunnan palveluita.

Ami Värtö ja Elsa Heiko muuttivat vuoroviikoin perheineen 61 neliön BoKlok-kotiin. Ensimmäisenä kolmen huoneen asuntoon muutti Pallonkokoinen elämä -sometilejä ja blogia ylläpitävä Ami perheineen: aluksi kodissa Amin lisäksi asui Amin äiti ja perheen vauva, ja viikonlopuksi asuntoon muutti puoliso 4-vuotiaan esikoisen kanssa. ”Äitihän oli melkein heti valmis muuttamaan Tuusulaan ja BoKlok-kotiin. Esikoinen ehti asua täällä kolme yötä, jonka jälkeen hän totesi, ettei enää muista millainen oma koti on. Eli oikein hyvin sopeutui ja kotiutui”, nauraa Ami.

Amin perheen jälkeen asuntoon muutti 10-vuotiaan lapsensa kanssa Oi mutsi mutsi -sometileistä ja blogista tuttu Elsa. ”Vaikka lapseni onkin vielä pieni koululainen, tarvitsee hän jo selkeästi omaa tilaa. Tykkäsinkin BoKlok-kodissa siitä, että meillä oli huoneet eri puolilla olohuonetta. Kummallekin oli tarvittaessa hyvä oma tila ja oma rauha”, kertoo Elsa.

Tilasuunnittelu ilahdutti

”Tykkäsin tästä BoKlok-kodin tilasuunnittelusta tosi paljon. Täällä ei ole hukkaneliöitä, vaan tilaa on käytetty tosi järkevästi ja tehokkaasti. Esimerkiksi keittiössä oli reilusti laskutilaa ja tasoja. Sinne mahtui vielä pieni pöytä ja olohuoneen puolelle iso ruokailupöytä. Molemmat makuuhuoneet olivat sopivan kokoisia ja lisäksi toisessa oli vaatehuone. Tykkäsin siitä ajatuksesta, että ei ole asuntokohtaista saunaa. On taloyhtiön yhteinen sauna. Täällä on tosi kiva yhteinen pihasauna”, kehuu Ami.

”Ja sitten oli arkeen liittyviä juttuja. Esimerkiksi vessassa oli vettä säästävät hanat, mikä on tosi hyvä juttu. Kierrätys on meillä kotona vähän retuperällä, niin täällä oli tosi hyvin kierrätys sekä siellä kodin sisällä että tuolla ulkona, missä ne kierrätetään”, Elsa komppaa.

Viihtyisää ja vastuullista asumista monenlaisille ihmisille

”Piha-alueella on yhteinen puutarha-alue tai sellainen alue, mihin olisi saanut laittaa vaikka perunoita kasvamaan. Muutenkin tämä Rykmentinpuisto on ihana alue. Oman BoKlok-pihan lisäksi Puustellinmetsän asukaspuistosta löytyy viljelyspalstoja, lammasaitaus ja luonnon läheisyyttä. Ja silti julkisetkin kulkee tästä ihan vierestä. Pääsee käymään helposti lähikaupassa ja vaikkapa Helsingin keskustassa”, Elsa toteaa.

”BoKlok-kodit sopii mielestäni tosi monenlaisille ihmisille: perheille, yksinasuville ja pariskunnille. Ja sitten sellaisille, jotka haluavat ekologisuutta ja vastuullisuutta asumiselta”, Ami summaa.

Tuusulan Tähtipolku pähkinänkuoressa
•As. Oy Tuusulan Tähtipolku sijaitsee Rykmentinpuistossa lähellä kunnan palveluita.
• Asuntoyhtiössä on 32 kotia, pihasauna ja piha-alueella leikkipaikka ja viljelysalue. Vapaana on vielä 3 H + k -asuntoja (1. tai 2. kerros)
• Asuinalueelta löydät hyvät harrastusmahdollisuudet, vapaa-ajan virkistyselämykset sekä arjen tärkeät palvelut vain kävelymatkan päässä kotiovelta. Esimerkiksi Puustellinmetsän asukaspuisto sijaitsee parin sadan metrin päästä Tähtipolun piha-alueelta.
• Lähialueelta löytyy muun muassa päiväkoti, kouluja, ruokakauppoja, uimahalli, jäähalli sekä monia muita liikuntapaikkoja.

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Liittyvä sisältö