Ohita
BoKlokin toimitusjohtaja Jonas Spangenberg, BoKlokin tutkimus- ja kehitysjohtaja Jerker Lessing ja Stanfordin yliopiston professori Martin Fischer.
BoKlokin toimitusjohtaja Jonas Spangenberg, BoKlokin tutkimus- ja kehitysjohtaja Jerker Lessing ja Stanfordin yliopiston professori Martin Fischer.

Uutinen -

BoKlokin tutkimus- ja kehitysjohtaja dosenttina Stanfordin yliopistossa

BoKlokin tutkimus- ja kehitysjohtaja Jerker Lessing jatkaa Stanfordin yliopiston dosenttina.

BoKlokin tutkimus- ja kehitysjohtaja Jerker Lessing on tehnyt yhteistyötä Stanfordin yliopiston kanssa vuodesta 2013. Aluksi hän oli vieraileva tutkija ja luennoitsija, mutta vuodesta 2017 lähtien hän on toiminut vuoden kerrallaan rakennus- ja ympäristötekniikan dosenttina. Uusin jatkoaika on elokuuhun 2022 asti.

Stanfordin yliopistossa Jerker Lessing on suunnitellut ja kehittänyt teollista rakentamista käsittelevän kurssin alemman korkeakoulututkinnon suorittaneille opiskelijoille.Kurssille osallistuu vuosittain noin 20 opiskelijaa, joiden taustat vaihtelevat rakentamisen johtamisesta kestävään suunnitteluun ja kaupallisista opinnoista muotoiluun. Kurssille osallistuvat opiskelijat ovat kotoisin eri puolilta maailmaa, mikä Jerker Lessingin mukaan luo hyvin erityisen ilmapiirin.

- On suuri etuoikeus, että saan tavata kaikki nämä opiskelijat ja minulla on mahdollisuus opettaa ja innostaa heitä. Kun jotkut heistä ottavat myöhemmin yhteyttä ja kertovat perustaneensa yrityksiä tai tekevänsä hienoja innovaatioita kotimaassaan, tuntuu hyvältä, että on saanut antaa heille hieman tietoa ja vaikuttaa heidän kykyihinsä muuttaa rakennusalaa. Tämä on todellinen mahdollisuus saada aikaan muutoksia ympäri maailmaa, Jerker Lessing sanoo.

Edellä mainitun kurssin lisäksi Jerker Lessing on perehtynyt Stanfordissa moniin yhdysvaltalaisiin yrityksiin osana tutkimustyötään sekä suunnitellut ja kehittänyt teollisen rakentamisen foorumin (Industrialized Construction Forum) – tiedemaailman ja teollisuuden yhdistävän kansainvälisen konferenssin, joka houkuttelee osallistujia ympäri maailmaa. Konferenssi järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2014 Stanfordin yliopiston luentosalissa pienen ryhmän kanssa. Vuonna 2021 konferenssi järjestetään seitsemännen kerran, ja se on digitaalinen kaksipäiväinen tapahtuma, johon odotetaan useita satoja osallistujia.

BoKlokin toimitusjohtaja Jonas Spangenberg pitää konferenssissa puheen, ja hänen lisäkseen mukana on edustajia yrityksistä ja yliopistoista useista eri maista, esimerkiksi Michelle Kaufmann (Googlen rakennetun ympäristön johtaja) ja Zhang Yue (Broad Construction Groupin toimitusjohtaja, Kiina).

- Innovatiivinen, teollinen ja kestävän kehityksen mukainen rakentaminen on minulle hyvin tärkeää. Teollisen rakentamisen foorumi ja kurssini Stanfordissa ovat loistavia keinoja keskustella ja jakaa tietoa, jonka avulla rakennusteollisuudesta voidaan tehdä kestävämpi, Jerker Lessing sanoo.

BoKlokille Jerker Lessingin dosentuuri ja kansainvälinen verkosto ovat olleet merkittäviä, sillä yrityksen tavoitteena on olla maailmanlaajuisesti tunnustettu toimija teollisen, kestävän ja innovatiivisen rakentamisen alalla. Vuosien varrella Stanfordin opiskelijat ja professorit ovat vierailleet BoKlokilla Ruotsissa oppimassa lisää liiketoiminnasta. Opiskelijaharjoittelijat ovat tehneet BoKlokille projekteja, ja tapaustutkimuksia BoKlokista käytetään sekä Stanford Business Schoolissa että Stanford School of Engineeringissä. Tällainen yhteys Stanfordiin on BoKlokille myös keino pysyä ajan tasalla eri alojen innovaatioista, koska luovuus on ominainen piirre Kalifornian Piilaaksossa sijaitsevalle yliopistolle.

Jerker Lessingillä on Lundin yliopistossa suoritettu tohtorin tutkinto insinööritieteistä, ja hän on erikoistunut teollisen rakentamisen strategisiin näkökohtiin. Jerker Lessing on johtanut tutkimusta ja kehitystä BoKlokissa vuodesta 2015.

Linkit

Aiheet

Liittyvä sisältö