Ohita
BoKlok selvitti: Turvallisesta asuinympäristöstä ja valoisasta kodista ollaan valmiita maksamaan enemmän

Uutinen -

BoKlok selvitti: Turvallisesta asuinympäristöstä ja valoisasta kodista ollaan valmiita maksamaan enemmän

Turvallisuus ja valoisuus nousevat uudisasunnon ostajan päätöksissä korkealle. Tämä selvisi BoKlokin kesällä 2021 teettämässä kuluttajatutkimuksessa, johon vastasi noin 500 henkilöä. Vastaajista 76 prosenttia oli valmis ostamaan uudisasuntokohteen. Heistä 39 prosenttia valitsi ensisijaiseksi syyksi asumisen huolettomuuden.

Turvallinen asuinalue nousi BoKlokin teettämässä asiakaskyselyssä ykköskriteeriksi peräti 74 prosentin vastaajan mielestä. Turvallisesta asuinalueesta oltiin myös valmiita maksamaan enemmän.

”Turvallisuus on meille sydämen asia. Se näkyy jo projektien suunnitteluvaiheessa esimerkiksi tonttipaikkojen sijainnissa, mutta toisaalta myös asuinympäristön ja pihapiirin sekä kotien suunnittelussa ja rakentamistavassa. BoKlokin omistaa kaksi luotettavaa ja tunnettua brändiä, mikä osaltaan tukee turvallista asumista”, toteaa markkinointi- ja myyntipäällikkö Leena Sirkiä.

Hyvä asunnon tilasuunnittelu ja valoisuus olivat asioita, joista 69 prosenttia vastaajista olisi valmis maksamaan ekstraa. ”BoKlokin kaksikerroksisissa luhtitalokohteissa on läpitalon asuntoja. Vaikka asunnoissa on tehokkaat neliöt, on ikkunapinta-alaa paljon. Suomessa eletään lähes puolet ajasta pimeässä, joten on ymmärrettävää, että valoisuus nähdään tärkeänä lisänä kodeissamme. Toisaalta valoisa asunto on myös energiatehokas, koska keinotekoisia valoja ei tarvita päiväsaikaan”, Sirkiä toteaa.

Vastaajat kokivat ympäristövastuullisuuden uudiskohteissa jokseenkin tärkeänä, ja yli puolet vastaajista olisi valmis maksamaan enemmän asunnoista, joissa huomioitu vastuullisuus. Tämä korostui erityisesti Helsingissä asuvien vastaajien joukossa. ”Yleisesti ottaen taloudellisuus ja kustannustehokkuus nähtiin vastaajien keskuudessa tärkeämpänä kuin ympäristövastuullisuus. Vastaajat, jotka eivät olleet valmiita maksamaan enempää vastuullisuudesta, valitsivat ensisijaiseksi syyksi jo valmiiksi kalliit asumiskustannukset. Tämä korostaa rakentajien ja suunnittelijoiden vastuuta toteuttaa energiatehokkaampia ja ympäristöä vähemmän kuormittavia koteja niin, ettei asukkaalle koidu siitä lisäkustannuksia”, sanoo Sirkiä. Asiakastutkimuksen tuloksia hyödynnetään BoKlok-kotien suunnittelussa ja tuotekehityksessä

Taustaa tutkimuksesta

BoKlok teetti kuluttajatutkimuksen kesäkuussa 2021 yhdessä Norstatin kanssa. Kyselyssä selvitettiin suomalaisten kuluttajien toiveita uudisasumiselta. Kysely lähetettiin henkilöille, jotka olivat ilmoittaneet kiinnostuksensa ostaa uuden kodin seuraavan viiden vuoden aikana ja olisivat valmiita maksamaan enintään 350 000 euroa asunnostaan.

Tutkimus rajattiin pääkaupunkiseudulle sekä Turkuun, jotka ovat BoKlokin Suomen markkina-alueita. Vastaajia oli noin 500, joista 80 prosenttia naisia. 

Lisätietoja:

Markkinointi- ja myyntipäällikkö Leena Sirkiä, p. +358 40 068 5461 tai leena.sirkia@boklok.fi

Linkit

Aiheet

Liittyvä sisältö