Ohita
BoKlok – Fortunen Change the World -listan mukaan ”ainutlaatuinen kumppanuus”

Uutinen -

BoKlok – Fortunen Change the World -listan mukaan ”ainutlaatuinen kumppanuus”

Skanska on Fortune-lehden listan sijalla 17. Lista koostuu yrityksistä, joilla on positiivinen yhteiskunnallinen vaikutus. Tunnustus on Skanskan ilmastotavoitteiden ja BoKlokin taustalla tehdyn yhteistyön ansiota.

”Ainutlaatuinen kumppanuus, jolla on tähän mennessä luotu 12 000 vastuullisesti suunniteltua kotia tavallisille palkansaajille.” Näin talouslehti Fortune luonnehtii BoKlokia tämän vuoden Change the World -listallaan. Fortune korostaa myös BoKlokin lanseerausta Isossa-Britanniassa, jossa on suuri tarve edullisempaan asumiseen.

- Olemme erittäin iloisia ja ylpeitä Skanskan asemasta listalla ja Fortunen tavasta mainita BoKlok. Se todella nostaa valokeilaan BoKlokin ydintehtävän, jossa kaksi yritystä, Skanska ja IKEA, yhdistävät voimansa olennaisen yhteiskunnallisen haasteen ratkaisemiseksi. BoKlok on ainutlaatuisen yhteistyön tulos, ja sen avulla suurelle määrälle ihmisiä voidaan rakentaa vastuullisesti suunniteltuja koteja, BoKlokin toimitusjohtaja Jonas Spangenberg kertoo.

Fortunen Change the World -lista keskittyy tänä vuonna yhteistyöhön, jolla on positiivinen yhteiskunnallinen vaikutus. Lista osoittaa selvästi, että yhteistyö eri aloilla ja alojen välillä on ratkaisevan tärkeää yhteisten haasteiden, kuten ilmastonmuutoksen, lisääntyneen eriarvoisuuden ja nykyisen maailmanlaajuisen pandemian, yhteiskunnallisten vaikutusten kitkemiseksi.

Fortune listaa 53 yritystä, joiden joukkoon Skanska hyväksyttiin jo toisena vuonna peräkkäin. Skanska siirtyy kolme askelta ylöspäin – vuoden 2019 sijalta 20 tämän vuoden sijalle 17. Fortunen arviossa ratkaisevia tekijöitä olivat Skanskan kunnianhimoinen tavoite saavuttaa hiilineutraalius vuoteen 2045 mennessä ja yhtiön hiilidioksidipäästöjen vähentäminen viime vuosina.

Fortune-lehden tunnustus

Vauraasta Pohjois-Euroopasta voi olla vaikea löytää kohtuuhintaisia asuntoja. Vuonna 1996 rakennusliike Skanska aloitti yhteistyön kodin kalustejätti Ikean kanssa, jolloin syntyi BoKlok – ainutlaatuinen kumppanuus, jossa on rakennettu noin 12 000 vastuullisesti suunniteltua modulaarista kotia Pohjoismaihin. Viime vuonna yritykset laajensivat BoKlok-konseptiin perustuvaa liiketoimintaa Isoon-Britanniaan tavoitteenaan tarjota laadukkaita asuntoja kohtuuhintaan eri puolilla maata. Vastuullisuuden painottaminen on tuttua Skanskalle. World Green Building Council -yhteisön mukaan rakennusteollisuuden osuus energiaan liittyvistä hiilidioksidipäästöistä on noin 39 prosenttia. Sen vuoksi Skanska on asettanut kunnianhimoiseksi tavoitteekseen hiilineutraaliuden saavuttamisen vuoteen 2045 mennessä. Kuluneiden viiden vuoden aikana Skanska on jo vähentänyt päästöjään 28 prosenttia.

Aiheet

Yhteyshenkilöt

Kati Valtonen

Kati Valtonen

Maajohtaja BoKlok Suomi +358407251614

Liittyvä sisältö