Ohita
Artikkelit: ​BoKlok-koteja suunnitellaan vankalla kokemuksella ja suurella sydämellä

Uutinen -

Artikkelit: ​BoKlok-koteja suunnitellaan vankalla kokemuksella ja suurella sydämellä

BoKlokin tavoitteena on toteuttaa viihtyisiä ja ympäristötehokkaita koteja meille kaikille. Kotien suunnittelussa on mukana alusta alkaen myös IKEA, jonka demokraattisen muotoilun filosofia on myös BoKlok-kotien ytimessä.

BoKlok tarkoittaa vapaasti suomennettuna fiksua asumista. ”BoKlok-kodin asukkaille fiksu asuminen tarkoittaa tietysti sitä, että arki on sujuvaa. Kotien pohjia kiitellään tosi paljon: asukkaat ihastelevat yleensä jo heti sisään astuessaan, miten valoisia ja avaria asunnot ovat. Moni ihmetteleekin, että onko niissä tosiaan niin vähän neliöitä kuin esitteessä lukee”, kertoo BoKlokin asiakasvastaava Merja Långvik.

BoKlokin tavoitteena on yksinkertaisuudessaan tarjota mahdollisimman laadukasta asumista mahdollisimman edulliseen hintaan. ”BoKlok-asunnot ovat kohtuuhintaisia, mikä ei tarkoita sitä, että olisimme rakentamisen vaiheessa tinkineet mistään. Kohtuuhintaisuuden taustalla on fiksu suunnitteluprosessi. Olemme suunnitelleet kerralla asunnot kuntoon ja rakennamme koko ajan samoja hyväksi havaittuja asuntotyyppejä”, toteaa Merja.

IKEA-suunnittelu on BoKlok-kotien ytimessä

IKEA on mukana jokaisen BoKlok-yhtiön suunnittelussa alusta alkaen. ”Kun suunnittelemme tiloja asiakkaillemme, pyrimme aina ohjaamaan asiakasta vastuullisempaan sisustamiseen. Esimerkiksi BoKlok-kodeista löytyy KUNGSBACKA-keittiönovi. Ovien valmistuksessa on käytetty virvoitusjuomapulloissa käytettyä PET-muovia, joka on maailman kierrätetyin muovi”, kertoo IKEA Interior Design Manager Pia Hellakoski.

”IKEA-liikeideana on tarjota hyvin suunniteltuja, fiksuja kodin sisustusratkaisuja niin edulliseen hintaan, että meillä kaikilla olisi varaa ostaa tuotteita. Tämä tarkoittaa sitä, että meidän tulee suunnitella kestävällä tavalla valmistettavia tuotteita, joilla on kaunis muoto, hyvät toiminnot sekä korkea laatu, ja jotka ovat edullisia. Tätä kutsumme demokraattiseksi muotoiluksi”, jatkaa Pia.

”Kun asuntokauppa on tehty, asunnon ostaneille järjestetään IKEA-tavaratalossa sisustustapahtuma, jossa tulevat asukkaat saavat kivoja ja hyödyllisiä vinkkejä BoKlok-asuntojen sisustamiseen”, kertoo Merja.

IKEA-suunnittelijat ovat kokeneita ja oman alansa ammattilaisia. Monella on pitkä kokemus ja ura sisustussuunnittelusta. ”Suunnittelijamme tekevät työtään suurella sydämellä ja rakkaudella sisustamiseen. Suunnittelemme koteja ja tiloja tavallisille ihmisille, ja ratkomme heidän joka päiväisiä arjen haasteita. Suunnittelemamme tilat ovat toiminnallisia, inspiroivia ja niissä viihdytään. Sloganimme ”Ihanaa olla kotona” toimii hyvänä pohjana kaikelle sisustamiselle”, kertoo Pia. 

Aiheet

Kategoriat

Liittyvä sisältö

Liitetyt tapahtumat