Ohita
BoKlok-myyjä Johan Stenis uuden BoKlok Arboristenissa sijaitsevan kotinsa edessä Falunissa, Ruotsissa.
BoKlok-myyjä Johan Stenis uuden BoKlok Arboristenissa sijaitsevan kotinsa edessä Falunissa, Ruotsissa.

Blogikirjoitus -

BoKlok-myyjän fiksu valinta

Ruotsin Falunissa sijaitsee BoKlok Arboristen, pieni vasta rakennettu asuinalue. Johan Stenis on asunut siellä perheensä kanssa nyt muutaman kuukauden – ja on samalla sekä tyypillinen että epätavallinen asiakas. Miksi? Koska Johan on BoKlokin työntekijä, jonka tehtävänä on myydä BoKlok-koteja Ruotsissa.

Johan Stenis on BoKlokin myyjä, joka muutti äskettäin BoKlok Arboristeniin, Faluniin. Uutta aluetta alettiin rakentaa syksyllä 2019, ja tammikuussa 2021 Johan ja hänen tyttöystävänsä muuttivat Tukholmasta upouuteen Falunin Britsarvetissa sijaitsevaan asuntoon.

- Asuimme Tukholman Sicklassa 41 neliömetrin asunnossa 7–8 vuotta, ja nyt, kun meistä tuli pieni kolmen hengen perhe, ostimme itsellemme 85-neliöisen kolmen makuuhuoneen kodin. Se tuntuu hetkittäin jopa hieman liian suurelta, mutta toki myös ihanalta! Emme olisi voineet ostaa tällaista kotia, jos olisimme jääneet Tukholmaan.

Johan, joka on työskennellyt BoKlokissa 3,5 vuotta, teki Tukholmassa asuessaan töitä siellä sijaitsevassa BoKlokin toimistossa. Koronaviruspandemian puhkeamisen jälkeen kaikki BoKlokin työntekijät, jotka vain ovat pystyneet, ovat kuitenkin työskennelleet kotoa käsin. Johan alkoi miettiä, tarvitseeko hänen enää ollakaan fyysisesti Tukholmassa – digitaalisen työympäristön tarjoamat mahdollisuudet olivat yhtäkkiä äärettömät!

- Syntyi idea, että ehkä voisin muuttaa lähemmäksi Taalainmaalla asuvaa perhettäni, ja ajattelin sitä itsekseni jonkin aikaa, ennen kuin otin sen puheeksi töissä. Ja on kyllä sanottava, että BoKlok on ollut hämmästyttävä tässä prosessissa! Yritys siirtyi nopeasti digitaaliseen työskentelytapaan ja mahdollisti digitaalisen ostoprosessin asiakkaillemme, mikä todellakin avasi minulle työntekijänä mahdollisuuden työskennellä muualla. Olen saanut valtavasti tukea BoKlokilta, ja se mahdollisti tämän elämänmuutoksen. Ainoa asia, joka muuttamisessa oli vaikeaa, oli itse muutto; kadun, etten palkannut muuttofirmaa!

Kuten kaikki BoKlokin kodit, Faluninkin asunnot myytiin järjestämällä julkinen arvonta. Näin myyntiprosessi on mahdollisimman oikeudenmukainen. BoKlok Arboristenin asuntoja ei kuitenkaan loppuunmyyty heti, vaan yksi asunto jäi vapaaksi. Kun näin käy, asunto pannaan yleiseen myyntiin ja kuka tahansa, joka ensiksi ehtii, voi ostaa sen.

- Tarina on aika hauska. Kun asukkaat olivat muuttaneet sisään, jäljellä oli vain yksi asunto. Olin mukana myymässä kohdetta, ja joo, tietysti teen kaikkeni, että se menisi kaupaksi, vaikka se sitten tarkoittaisi viimeisen asunnon ostamista itse, Johan nauraa.

BoKlok Arboristenin kahdessa talossa on 36 asuntoa. Noin kilometrin päässä Falunin keskustasta sijaitsevan pienen asuinalueen ympäristö on vehreä ja luonto aivan nurkan takana. Lähistöllä on sekä koulu että ruokakauppa, ja kävely kaupunkiin kestää vain 5–10 minuuttia. Johanille muutos on totta kai iso Tukholmaan verrattuna.

- Tukholmasta Faluniin muuttamisessa on tietysti sekä etuja että haittoja. Kaipaan kovasti Tukholman sykettä ja nyt kevään tullessa varmasti ikävöin kaikkia terasseja ja ulkoilmakahviloita! Mutta meistä oli tulossa vanhempia ja koimme, että halusimme elää väljemmin ja lähempänä perheitämme. Kun sitten työnkin puolesta tuli tämä mahdollisuus muuttaa, ja vieläpä hiljattain rakennettuun ja tilavaan kotiin, jossa ei remontteja tarvitse miettiä, se tuntui aivan upealta. Eikä myöskään yhtään haittaa, että nyt meillä on mahdollisuus saada apua uuden pienen perheenjäsenemme hoitoon – tuoreet isovanhemmat olivat todennäköisesti muutostamme vielä onnellisempia kuin me itse!

Linkit

Aiheet

Kategoriat

Liittyvä sisältö