Ohita
Kati Valtonen, BoKlok Suomen maajohtaja
Kati Valtonen, BoKlok Suomen maajohtaja

Blogikirjoitus -

Blogi: Maapallosta huolehtiminen on myös rakentajien vastuulla

Pohdin ympäristöasioita päivittäin työssäni BoKlokin maajohtajana. Me haluamme mm. auttaa kaupunkeja ja kuntia pääsemään tavoitteisiin ja ottaa oman vastuumme asiasta – meillä on siihen valmis tuote ja ratkaisut.

Millaisilla asioilla voi vaikuttaa asumisen ympäristötehokkuuteen?

Esimerkiksi Espoon kaupunki pyrkii olemaan hiilineutraali vuonna 2030. Suunnittelemme parhaillamme Mäkkylään ympäristötehokasta BoKylä-asuinkorttelia. BoKylästä tulee 300 asunnon, kaupan ja liiketilojen kokonaisuus. Alueella on valmiiksi hyvät liikenneyhteydet ja luonto lähellä, joten ympäristöasiat on helppo ottaa huomioon arjessa. Energiantuotannossa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa ja ilmastovaikutukset on muutenkin minimoitu.

Toisena esimerkkinä voisin mainita Tuusulan Tähtipolun, joka on ensi kesän asuntomessukohteemme. Rykmentinpuistoon asuntomessualueelle, Hyrylän vanhalle kasarmialueelle rakennetaan viihtyisä BoKlok-puutalokortteli, joka tarjoaa tiivistä ja ympäristötehokasta asumista. BoKlok-kodit sopivat hyvin Rykmentinpuiston messualueelle osaksi luonnonläheistä ja viihtyisää kyläkaupunkia. Korttelipiha luo puitteet yhteisöllisyydelle esimerkiksi viljelypalstoja hyödyntämällä. Yhteisessä monitoimitilassa voi vaikka tehdä etätöitä tai nikkaroida. Pihasauna on sekä ekologinen valinta että valinta kohtuuhintaisemman asumisen puolesta, koska asuinneliöt voidaan pitää napakoina.

Ympäristötehokkuus on oleellinen osa BoKlokin konseptia ja tuotetta

Moni haaveilee puutaloasumisesta sen ainutlaatuisen tunnelman takia, mutta puutalo on monella lailla myös ekologinen valinta. BoKlok-kotien päärakennusmateriaali puu on jo itsessään rakennusmateriaali, jonka valmistamiseen ei kuluteta energiaa eikä siitä synny hiilidioksidipäästöjä. Puu myös sitoo hiilidioksidia, joka säilyy talon rakenteissa pitkän aikaa poissa ilmakehästä.

BoKlok-kodit syntyvät valmiista tilaelementeistä, jotka rakennetaan tehtaan sisätiloissa ja kuljetetaan sen jälkeen työmaalle. Materiaalivirtojen hallinta onkin tehokasta, kun talomoduulit valmistuvat hyvin suunnitellusti yhdessä paikassa liukuhihnalla.

Tehokkaan rakentamisprosessin lisäksi BoKlok-konseptin suunnittelussa on käytetty paljon aikaa siihen, että voimme tarjota asiakkaille ratkaisuja ympäristötehokkaaseen arkeen.

Kodit on suunniteltu fiksusti ja asukkaita kuunnellen. Olemme karsineet turhan tinkimättä kuitenkaan tärkeistä asioista. BoKlokin tehokkailla asuntopohjilla saadaan iso hyöty pienistä neliöistä. Kun ei ole hukkaneliöitä, ei ole hukkalämpöäkään. Kodeissa jätteiden lajittelu on tehty mahdollisimman helpoksi, ja kotien materiaalivalinnoissa on mietitty ympäristötehokkuutta: esimerkiksi uusissa ja tulevissa BoKlok-kohteissa keittiön kaapinovet ovat kierrätysmateriaalia. Asukas voi siis asua kodissaan huoletta tietäen, että koti on ympäristötehokas – omalle kontolle jää ainoastaan pienten arkisten valintojen tekeminen.

Aiheet

Kategoriat

Alueet

Liittyvä sisältö